درمان سرگیجه
خلاصه مقاله
درمان سرگیجه نیاز به شناخت علائم و دلایل این بیماری دارد. گاهی اوقات ممکن است دلیل بروز سرگیجه فعالیت کاری زیاد و خستگی باشد. در برخی مواقع بروز یک بیماری سبب ایجاد سرگیجه می شود. گاهی اوقات کم خوابی سبب می شود شما با سرگیجه روبرو شده باشید یا اینکه به دلیل کم خونی دچار این مشکل شده اید.
درمان سرگیجه نیاز به شناخت علائم و دلایل این بیماری دارد. گاهی اوقات ممکن است دلیل بروز سرگیجه فعالیت کاری زیاد و خستگی باشد. در برخی مواقع بروز یک بیماری سبب ایجاد سرگیجه می شود. گاهی اوقات کم خوابی سبب می شود شما با سرگیجه روبرو شده باشید یا اینکه به دلیل کم خونی دچار این مشکل شده اید. با شناخت دقیق این بیماری به راحتی می توان به درمان سرگیجه پرداخت. سرگیجه یکی از معدود بیماری های است که ابتدا زیاد جدی گرفته نمی شود و افراد دلیل این اتفاق را شاید خستگی ناشی از کار عنوان می کند. شاید برای خود شما هم پیش آمده باشد که زمانی که از جای خود بلند می شوید به یک بار سرتان گیج می رود و پس از چند لحظه به حالت عادی بر می گردید؛ اما هیچ گاه به پزشک مراجعه نمی کنید مگر اینکه این امر بارها به کرات برای شما تکرار شما. نوعی ضعف در بینایی و سر با یک حس چرخش را عموما سرگیجه می نامند. در مقاله پیش رو سعی بر آن داریم تا پیرامون این بیماری جدی تر از هر زمان دیگری بپردازیم و راهکارهای را برای درمان و بهبود سریع تر شما عنوان کنیم. اگر به تازگی دچار سرگیجه شده اید به شما توصیه می کنیم با ما همراه باشید. ما مطلبی را در راستا دلایل بروز سرگیجه و راه های درمان آن با شما به اشتراک می گذاریم پس با ما همراه باشید تا سلامت خود را ساده تر از هر زمان دیگری به دست آورید.
درمان سرگیجه و نشانه های بروز بیماری
درمان سرگیجه اگر با شناخت این بیماری همراه باشد سریع تر به انجام می رسد. عموما بروز سرگیجه با نشان های همراه است. سبکی سر به یک بار و غش در برخی موارد یکی از دلایل بروز سرگیجه است. از سوی دیگر فرد با برخاستن از جای خود تعادل خود را از دست می دهد و اگر تکیه گاهی برای ایستادن نداشته باشد بر روی زمین می افتد. شناور بودن و حالتی از سنگینی در بدن می تواند نشانه دیگری از سرگیجه باشد و یا گاها احساس کاذب حرکت یا چرخش سر به صورت دورانی سرگیجه نام دارد. این اتفاقاً ممکن است حتی در زمانی که شما سرتان روی بالشت است و مشغول استراحت هستید برایتان اتفاق بیفتد و در همان لحظه احساس سرگیجه به شما دست دهد. برخی از بیماری ها به دلیل اختلالات در سیگنال های مغزی نیز سبب بروز این بیماری می شود. چشم ها به شما کمک می کنند که محل قرار گیری در فضا را تعین کنید اما با اختلال در بینایی این مهم از شما گرفته می شود. اعصاب حسی که پیام های را پیرامون حرکت و ایستادن برای بدن شما می فرستند با مشکل روبرو می شوند و حس سرگیجه در شما حاصل می شود. مصرف داروها، اختلالات گوش داخلی، اختلالات اضطرابی، کم بودن آهن بدن، کاهش قند خون، عفونت گوش، کم آبی بدن و بسیاری عوامل دیگر تنها بخشی از دلایل بروز سرگیجه به شمار می آید.
درمان سرگیجه و شناخت انواع آن
درمان سرگیجه و شناخت انواع این بیماری شاید روند بهبودی شما را سریع تر دنبال کند. اگر بخواهیم در یک دسته بندی کلی به انواع سرگیجه به صورت علمی اشاره ای داشته باشیم می توانیم به سرگیجه وضعیتی خوش خیم، میگرن ناشی از اختلال دهلیری، نورم اکوستیک، غش کردن، عدم تعادل، اختلالات گوش و اختلالات حسی اشاره ای داشته باشیم. تشخیص سرگیجه از طریق ENG زیر نظر پزشک متخصص صورت می گیرد. روشی است که توسط تصویر برداری پزشک را در روند تشخیص بیماری کمک می کند. VNG نیز روشی بسیار کارآمد است که برای ثبت حرکات خطی و پیچشی چشم به کار می رود. این مهم از طریق دوربین های مادون قرمز و حرکت چرخشی و خطی چشمی قابل مشاهده است. بیماری منییر یکی از بیماری های گوش است که زیر نظر متخصص برای درمان سرگیجه تشخیص داده می شود.
درمان سرگیجه و عوارض بروز بی موقع
درمان سرگیجه را باید جدی گرفت زیرا در برخی از مواقع ممکن است سبب بروز خطرات حادثه ساز شود. به عنوان مثال زمانی که شما با دستگاه های برش در حوزه کاری خود مشغول به فعالیت هستید ممکن است بروز سرگیجه به سلامتی شما آسیب وارد کند. یا اینکه هنگام بلند شدن به دلیل کهولت سن و عدم تعادل ممکن است سر شما با جسم نوک تیزی برخورد کند و مشکل حادی برایتان حاصل شود. در حین رانندگی اگر دچار سرگیجه شوید بدون تردید کنترل خودرو بسیار برای شما سخت می شود. اگر در دوران بارداری دچار سرگیجه هستید حتماً با پزشک متخصص خود مشورت کنید زیرا ممکن است سبب بروز مشکلاتی برای جنین شما نیز بشود. اگر رژیم غذایی خاصی دارید و یا دارویی سبب بروز این مشکل در شما شده است به شما توصیه می کنیم برای مدتی مصرف آن را قطع کنید و به پزشک متخصص در این راستا مراجعه کنید. اگر به تازگی دچار یک مشکل روحی بزرگ شده اید آن را یادداشت کنید و یا اگر استرس زیادی دارید حتماً به پزشک خود این مسئله را بگوید. بدون تردید این عوامل به روند بهبودی شما کمک بیشتری را می کند. تب بالای 38 درجه، از دست دادن هوشیاری، درد قفسه سینه، دشواری در حرکت، اختلال در تکلم، از دست دادن ناگهانی شنوایی، تاری دید، ضعف دست و پا، سفت شدن گردن و هر علامت خطرناک دیگری اگر با سرگیجه شما همراه بود حتماً به صورت فوری به اورژانس مراجعه کنید و خود را از برزو بیماری خطرناک تری در امان نگه دارید.
درمان سرگیجه و خوردن گیاهان دارویی
درمان سرگیجه خود را می توانید قبل از مراجعه به پزشک با گیاهان دارویی دنبال کنید. مصرف زنجبیل، لیمو، عسل، بابونه گاوی، نوشیدنی های قند دار، آب، شربت دارچین، استشمام عطرهای گرم، ماساژ سر با روغن های گیاهی و خوردن فسنجان سه روز در هفته می توانید درمان کنید. شما می توانید صبحانه خود را با شیره انگور برای چند روز دنبال کنید تا صبح با کاهش فشار و سرگیجه روبرو نشوید. استفاده کردن از طب سنتی و بادکش نیز در بهبود شما بی تأثیر نیست. از خوردن غذاهای سرد مثل خیار و گوجه پر هیز کنید زیرا سبب ست شدن پاهای شما می شود. نوشیدن یک لیوان رازیانه به مدت سه ماه در درمان سرگیجه بسیار مؤثر است. مصرف برخی مواد غذایی مثل سیب زمینی، اسفناج، عدس، نخود فرنگی، هلو، انگور و زرد آلو در فرایند بهبودی شما مؤثر است. خوردن ماست و مواد کربوهیدات بالا با شکر زیاد به درمان سرگیجه شما کمک می کند. توصیه می شود همیشه با خود میوه خشک و خشکبار به همراه داشته باشید و هر گاه احساس ضعف داشتید مصرف کنید. زنجبیل دوای هر دردی است پس بهتر است برای به جریان افتادن خود در مغز و سایر قسمت های بدن و مبارزه با بیماری سرگیجه خوردن زنجبیل را در چای خود از قلم نیندازید. آب لیمو را با مقداری عسل ترکیب کنید و شربتی را برای درمان سرگیجه خود آماده کنید. سر خود را با روغن اسطوخدوس ماساژ دهید این امر سبب اکسیژن رسانی بهتر به سر شما می شود و سرگیجه و بروز آن را به حداقل ممکن می رساند.
درمان سرگیجه با درمان دارویی
درمان سرگیجه اگر به صورت حاد بود توصیه می شود حتماً زیر نظر پزشک به انجام برسد. در برخی از موارد ممکن است بیماری های خونی و کمبود آهن شما سبب بروز سرگیجه شده باشد و تنها با مصرف جگر درمان سرگیجه در شما به انجام نمی رسد. گاهی ممکن است افسردگی و مصرف داروهای این بیماری سبب بروز سرگیجه شده باشد. درست است که داروهای آنتی هیستامین و آنتی کولنروژیک در برخی از مواقع سبب کاهش سرگیجه شما شود اما حتماً این مهم باید زیر نظر پزشک دنبال شود. اگر بیماری تشنج، افسردگی، ناراحتی های قلبی و فشار خون در شما دیده شده است به هیچ عنوان به صورت خود سرانه داروهای که دوستان و آشنایان شما برای درمان سرگیجه به شما توصیه می کنند را مصرف نکنید. پزشک با روان درمانی و تعادل درمانی بیماری شما را تشخیص و داروهای مناسب با بیماری شما را تجویز می کنند. با مراجعه به پزشک شما از سکته مغزی و بیماری های مشابه در امان خواهید ماند.
درمان سرگیجه و کلام آخر
درمان سرگیجه خود را علاوه بر داروهای پزشکی و درمان های خانگی بهتر است با رعایت برخی نکات ساده تر از هر زمان دیگری درمان کنید. به عنوان مثال به شما توصیه می شود به یک باره از جای خود بلند نشوید. یا اینکه با حرکت سریع و پریدن سرگیجه خود را شدید نکنید. اگر توانایی راه رفتن در حین بروز سرگیجه را ندارید حتماً از عصا کمک بگیرید. از مصرف کافئین و دخانیات پرهیز کنید زیرا این موارد سبب تشدید در بیماری شما می شود. شب رانندگی کردن را فراموش کنید تا دچار تاری دید و سرگیجه نشوید. به آرامی راه بروید و برخاستن از جای خود را آرام تر به انجام برسانید. زمانی که دچار سرگیجه می شوید حتماً بنشینید و در صورت تکرار این روند به پزشک مراجعه کنید. امید است مطالب ارائه شده به جهت رسیدن به سلامتی بیشتر شما را یاری رسانده باشد